Fegyelmi indul a rendőr ellen, aki az árokban guggolva traffipaxozott

Árokból trafipaxozott a rendőr

A napokban a Zala megyei Sármelléken traffipaxozott egy rendőr – egy igen furcsa helyről. A rendőrség egyetért a helyszínválasztással.

Néhány nappal ezelőtt került fel egy igen különös fotó a Facebookra, amin egy traffipaxozó rendőr látható. Ez persze önmagában még nem lenne újdonság, az egyenruhásnak sokkal inkább a helyszínválasztása volt furcsa.

Mint kiderült, a rendőrt a Zala megyei Sármelléken kapták lencsevégre, amint egy gyalogos híd tövében, az árokban figyelte a közeledő kocsikat. Ezt a 2010-es KRESZ-módosítás miatt megtehette, a szabály ugyanis úgy szól, hogy traffipax

a járműforgalom elől elzárt területen, továbbá a közútnak azon a részén is elhelyezhető, ahol a járművek megállása vagy várakozása tilos

Árokból trafipaxozott a rendőr– számolt be róla az RTL Klub Híradója. Arról a helyről a kanyarból érkező autókat már látta, a sofőrök azonban csak jóval később vehették észre őt.

Az RTL Klub megkereste a rendőrséget, akik levélben csak annyit válaszoltak, hogy bár a helyszínválasztással egyetértenek, az árokban traffipaxozással azonban nem, így az egyenruhás ellen fegyelmi eljárást kezdeményeznek.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az, hogy a rendőr hol traffipaxozik, elbújt-e vagy jól látható, tulajdonképpen lényegtelen. A KRESZ szabályait és a sebességhatárt nem azért kell betartani, mert “kint áll a traffi”, hanem azért, hogy elkerüljük a gyorshajtásból származó baleseteket.

Bár a jogszabály lehetővé teszi a “lesből” való trafipaxozást, a rendőrség belső szabályzata tiltja.

Forrás: HVG