Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel

kes1

Vádat emeltek és életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozták egy 21 éves szolnoki férfival szemben, aki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szerint tavaly nyáron különös kegyetlenséggel, pénzért megölt meg egy másik férfit – közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a fiatal férfi tavaly nyáron szerencsejátékokon minden pénzét eljátszotta. A fogadásai folytatásához rendszeresen felhasználta annak a boltnak a bevételét is, amelyben dolgozott. A sikkasztással a munkáltatójának több mint 900 ezer forint kárt okozott.

A vádlottnak a heti bevétellel 2016. július 15-én kellett volna elszámolnia. Annak érdekében, hogy a pénz eltulajdonítása ne derüljön ki, a férfi elhatározta, hogy megöli az üzletlánc megbízottját és megszerzi az áldozatnál lévő, más üzletekből származó bevételt is.

A kiskunfélegyházi sértettet az elszámolás ürügyén Szolnok egy elhagyatott részére csalta, ahol késsel támadt rá és több szúrással megsebesítette. A súlyosan megsérült áldozat menekülni próbált, de támadója utolérte és a késsel ismét lesújtott. A tettes végül egy a közelben elhaladó autó miatt beszállt a sértett gépkocsijába. Miután meglátta, hogy a földön fekvő ember még életjeleket ad, az autóval többször áthajtott az áldozat testén.

A történtek után a vádlott a sértett autójával és az abban lévő 963 ezer forinttal menekült el a helyszínről.

A sértett életét a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni, a kiskunfélegyházi férfi a helyszínen meghalt.

A főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a szolnoki férfi ellen – áll a közleményben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly az eset kapcsán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szúrt sérülésekkel megtalált áldozat egy 61 éves férfi volt.

Forrás: MTI