Büntetőeljárás

A büntetőeljárási korántsem csak a megrögzött bűnözőkkel szemben indul. Napjaink társadalmában abüntetőjogilag megerősített magatartási szabályok rendszere olyan sokrétű és kiterjedt, hogy annak némelyik tilalmát az átlagember is könnyen megsérti. Nem feltétlenül tudta, hogy hazánkban az is bűncselekményt követhet el, aki két deci bor elfogyasztása után háromnegyed órával autót vezet; aki egy tizenhét éves személyt egy fesztivál büféjében tíz órát dolgoztat; aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől elzárt területére jogosulatlanul belép.

Ha valaki bűncselekmény elkövetőjeként kerül kapcsolatba a büntetőeljárással, akkor a játszma tétje minden esetben nagy. Ha ugyanis a jogsértő tett bűncselekménynek minősül, akkor annak következményei romba dönthetik egzisztenciánkat, vagy akár egész életünket is. A büntetőeljárásban ugyanis az elítéltet akár szabadságától, vagy legértékesebb vagyontárgyaitól is megfoszthatja. Sokunk már azt is jelentős hátrányként éli meg, ha büntetőeljárás indul vele szemben, vagy a büntetőbíróság ítélete következtében két évig nem ülhet autóba, illetve elveszíti a családi Kft. irányításában betöltött tisztségét.

A feltételezett gyanúsítottal szemben ráadásul minden esetben egy több ezres állami apparátus áll, amely már a büntetőeljárás során a lehallgatástól, az őrizetbe vételen át sokféle eszközt alkalmazhat a bűncselekmény elkövetésével csak gyanúsított személyekkel vagy akár azok hozzátartozóival szemben. A büntetőeljárásban ezt az erőfölényt hivatott ellensúlyozni a büntető ügyvéd.

Ha tehát Önt büntetőeljárásban tanúként vagy gyanúsítottként ki akarják hallgatni, akkor mindenképpen vegye igénybe büntető jogban jártas büntető ügyvéd segítségét. Ahogy akár egy kisebb betegség esetén is szakképzett orvoshoz fordulunk a hatékony segítségért, úgy ne sajnáljuk a pénzt és az időt arra, hogy az ellenünk folyó a büntetőeljárásban szakértő (azaz büntetőügyvéd) segítségét vegyük igénybe. Ilyen esetben soha nem maradhatunk egyedül a paragrafusok útvesztőjében.

Irodánk büntető ügyvédei teljes körű védelmet nyújtanak mindazoknak, akik valamilyen oknál fogva érintettjei egy büntetőeljárásnak, legyen szó sértettről, terheltről (gyanúsított vagy vádlott), vagy egyéb lehetséges eljárási résztvevőről. Fontos, hogy a büntetőeljárás nem a bírósági tárgyalással kezdődik, ezért célszerű, minél előbb szakszerű védelemről gondoskodni, hogy a védekezési stratégiát, büntető ügyvéd segítségével már a büntetőeljárás megindulását követően azonnal fel lehessen állítani. Irodánk büntető ügyvédei a legnagyobb körültekintéssel és szakmai felkészültséggel járnak el az Ügyfeleink érdekében.

Önnek azonnal büntető ügyvédre van szüksége?
KÉRJE KONZULTÁCIÓNKAT!

Hétvégén is!
Mit tudhat meg az konzultáció keretében?
Az első találkozáskor ügyfelünknek egy órás személyre szabott tájékoztatást nyújtunk a büntetőeljárás során őt megillető jogairól, kötelességeiről, a várható büntetés neméről és mértékéről, a szükséges lépésekről. A konzultációt követően lesz olyan helyzetben, hogy szabadon eldönthesse, hogy igénybe kívánja-e venni szakképzett büntetőjogászaink segítségét.

A büntetőeljás résztvevői
Jogok és kötelezettségek a büntetőeljárásban
Büntetőeljárási cselekmények
Dologgal kapcsolatos kényszerintézkedések
Előzetes letartóztatás
Személlyel kapcsolatos kényszerintézkedések
Elsőfokú bírósági eljárás
Másodfokú bírósági eljárás
Harmadfokú bírósági eljárás
Bíróság elé állítás
Különleges eljárások
Rendkívüli jogorvoslat
Lemondás a tárgyalásról
A tárgyalás mellőzése